You are here

Επισπεύδεται η ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ΝΟΑ

11/09/2003 15:22
Επισπεύδεται, όπως φαίνεται από την κυβέρνηση, η κατάθεση του πλήρους φακέλου για τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα, ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, πρόκειται να ενημερώσει λεπτομερώς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα.

Στην βάση του φακέλου που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αυτή που θα αποφανθεί για την εναρμόνιση ή μη του σχεδίου της δημιουργίας της Νέας ΟΑ με την κοινοτική νομοθεσία.

Έμφαση θα δοθεί, όπως αναμένεται, στο αν παραβιάζονται ή όχι οι κοινοτικοί κανόνες που απαγορεύουν κάθε μορφή κρατικής βοήθειας προς τους αερομεταφορείς.

Ήδη, με σχετική επιστολή του κ. Βερελή προς την αρμόδια επίτροπο, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, ο Υπουργός Μεταφορών ενημερώνει ότι η τροπολογία για τη δημιουργία της νέας εταιρίας έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Επίσης, ο Υπουργός αιτείται νέας συνάντησης με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, προκειμένου να τους παρουσιάσει τη νέα εταιρία που θα προκύψει από τον πάλαι ποτέ εθνικό αερομεταφορέα.