You are here

Επίθεση με κροτίδες και πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας

16/05/2019 06:59

Επίθεση με κροτίδες, πέτρες και ξύλα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, περίπου δέκα άτομα βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα στελεχών της ΝΔ που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. 

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε δύο “ύποπτα αντικείμενα” και διέταξε την εκκένωση του χώρου. Ωστόσο, οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό. 

Εξερχόμενος της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δήλωσε:
«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

Την ίδια ώρα, σε προεκλογική ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, ομάδα ατόμων πέταξε φυλλάδια και φώναξε συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΥΠΕ