You are here

Επιτυχής απορρόφηση ρευστοποιήσεων

16/07/2003 14:13
Σε θετικό έδαφος πέρασε ξανά η Σοφοκλέους, μετά από ένα πέρασμα του Γ.Δ. από τις 2.065 μονάδες, για να ξαναβρεθεί στη συνέχεια στις 2.800 μονάδες, απορροφώντας επιτυχώς τις όποιες ρευστοποιήσεις.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ κέρδη σημειώνουν και ο FTSE 20 και ο FTSE 40.

Πολλές τοποθετήσεις στον τίτλο της Intracom, όπου μέχρι στιγμής ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 432.000 τεμάχια.

Δύναμη στα κέρδη του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης δίνει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία ''φλερτάρει'' τα 11 ευρώ, έχοντας δημιουργήσει σημαντική αντίσταση στα υπάρχοντα επίπεδα, λίγο χαμηλότερα της προαναφερθείσας τιμής. Αυξημένος κι ο όγκος συναλλαγών, στα 900.000 τεμάχια.

Διόρθωση, χωρίς έντονες διακυμάνσεις ή μεγάλες απώλειες στη μετοχή της Εθνικής, η οποία δοκιμάζει τα 17 ευρώ, ενώ έχει καταλαγιάσει λίγο το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ξεκουράζεται από τα υψηλά των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Να σημειωθεί, ότι ακόμα δεν έχει περάσει το πακέτο της ΕΧΑΕ, λόγω τεχνικών λόγων όπως έχει ανακοινωθεί.

Κέρδη της τάξης του 9,9% καταγράφει η μετοχή της ΤτΕ, η οποία αγγίζει τα 100 ευρώ, μετά τις φήμες, οι οποίες ωστόσο δεν επαληθεύονται για απόσυρση της μετοχής από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Στα 104 εκατ. ευρώ ο τζίρος, ενώ 144 τίτλοι κινούνται σε θετικό έδαφος, 148 καταγράφουν απώλειες και 61 παραμένουν αμετάβλητοι.

Στην παρούσα φάση απαιτείται η συσσώρευση δυνάμεων προκειμένου η ελληνική αγορά να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.