You are here

Έργο της Κομισιόν ανέλαβε η Ιntrasoft

20/02/2008 10:19
Τη θέση της στον χώρο των έργων πληροφορικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσε η Intrasoft International, θυγατρική της Intracom ΙΤ Services, που ήταν το ένα από τα τρία μέλη κοινοπραξίας στην οποία ανατέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής προς την Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που αφορά υπηρεσίες υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων (ΙΤ outsourcing) ανέρχεται σε 96 εκατομμύρια ευρώ και η συμμετοχή της Intrasoft International ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρώ.

Τα άλλα δύο μέλη της κοινοπραξίας είναι η Siemens και η Getronics. Το έργο ονομάζεται ΙΤ Support Services - User Proximity Services (ITSS UPS), έχει εξαετή διάρκεια και ουσιαστικά αποτελεί συμφωνία - πλαίσιο, ενώ ανατέθηκε στην κοινοπραξία έπειτα από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής (DIGIT).

Έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει το σύνολο των 29.000 χρηστών των 34 Γενικών Διευθύνσεων και των διαφόρων, ανά την Ευρώπη, υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κεντρικής υποστήριξης, υποστήριξης των χρηστών (πρώτου και δεύτερου επιπέδου) και υποστήριξης των logistics, ενώ δίνει έμφαση στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και τη συνέπεια των υπηρεσιών. Για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να απασχοληθούν περισσότεροι από 250 μηχανικοί.