You are here

€100 εκ. από Πειραιώς σε μικρομεσαίες

11/12/2014 08:40
Στην άμεση χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με 100 εκατ. ευρώ, προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη προχθές από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG) και την Τράπεζα Πειραιώς. Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο χρηματοδοτείται από πόρους του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW. Η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει μέσα στον Δεκέμβριο στη χορήγηση των παραπάνω δανείων.

Τα συγκεκριμένα δάνεια:

- Θα προσφέρουν ελκυστικό επιτόκιο -χαμηλότερο από εκείνο της αγοράς. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η διαφορά για τις μικρές επιχειρήσεις.

- Θα χρηματοδοτούν νέες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων με τους προνομιακούς όρους της δράσης.

Ο σχεδιασμός της τράπεζας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέσα από τα 100 εκατ. ευρώ που της αντιστοιχούν βάσει του παραπάνω προγράμματος, τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εταιρειών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επιλογή τέτοια που να διασφαλίζει ότι θα απευθύνεται σε υγιείς επιχειρήσεις, η ανταγωνιστικότητα των οποίων επιβαρύνεται από τα υψηλά επιτόκια της περιόδου που διανύουμε.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τα κεφάλαια αυτά σε βάθος επταετίας αναμένεται να χορηγηθούν δάνεια συνολικού ύψους 600 - 800 εκατ. ευρώ.