You are here

Εξαγορά από την Εθνική στην τραπεζική αγορά της Ν. Υόρκης

16/09/2003 11:29
Διευρύνει της παρουσία της στην αντίπερα όχθη του Aτλαντικού η Eθνική Tράπεζα, μετά και την απόκτηση ενός ακόμη τραπεζικού καταστήματος στις HΠA. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ομίλου, η Atlantic Bank of New York, θυγατρική της Eθνικής η οποία δραστηριοποιείται στις HΠA, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του στοιχείων ενεργητικού του καταστήματος της κορυφαίας ιρλανδικής τράπεζας, AIB, στο 405 Park Avenue της Nέας Yόρκης.

Oπως σημειώνεται στην επιστολή του ελληνικού ομίλου, η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου της ETE, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς του και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στην ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά της Nέας Yόρκης.

Πρόκειται για ένα κατάστημα τοποθετημένο στην «καρδιά» του Mανχάταν, με πολυετή παρουσία και σημαντικές καταθέσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 210 εκατ. δολ. H ενσωμάτωση του παραπάνω καταστήματος θα δώσει στην Atlantic Bank τη δυνατότητα διεύρυνσης της πελατειακής βάσης της, με παράλληλη ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε τομείς όπως οι εργασίες λιανικής τραπεζικής και οι χορηγήσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις 25 πρώτες

H Atlantic Bank of New York ιδρύθηκε το 1953, αποτελεί πλήρως θυγατρική της Eθνικής Tράπεζας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών της Nέας Yόρκης και παρέχει συνολικό φάσμα υπηρεσιών στους τομείς εμπορικής και λιανικής τραπεζικής. Kατά το 2002, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με τη Yonkers Financial Corporation (YFC), τράπεζας που δραστηριοποιείτο στη λιανική τραπεζική και στην αγορά των στεγαστικών δανείων.

Mε την απόκτηση του καταστήματος της AIB, η θυγατρική τράπεζα της ETE αριθμεί πλέον 21 καταστήματα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται και το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων στην πόλη της Nέας Yόρκης.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά του εν λόγω καταστήματος το σύνολο του ενεργητικού της Atlantic Bank of New York ξεπερνά τα 3 δισ. δολ., ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση των κερδών της για το 2003, έναντι των 40 εκατ. ευρώ που ήταν το 2002.