You are here

Εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία ετοιμάζει η Ελτον

04/07/2008 09:02
Του Γιώργου Μανέττα

Στην κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ελτον Διεθνούς Εμπορίου. Επίσης ετοιμάζει προσφορά για την απόκτηση και δεύτερης εταιρείας στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω της εταιρείας συμβούλων Ernst &Young, τον επίσημο εκπρόσωπο της εισηγμένης στην όλη διαδικασία, και παράλληλα συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες στην αγορά της Ουκρανίας. Το τίμημα για την εξαγορά των δυο εταιρειών, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση, κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 εκατ. ευρώ για κάθε εταιρεία, ποσό αντίστοιχο με τον ετήσιο τζίρο τους. Το αντικείμενο δραστηριότητάς τους είναι συναφές (εμπορία πρώτων υλών για τρόφιμα) με αυτό της Ελτον, και εξετάζεται να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά στις εργασίες του Ομίλου στις διεθνείς αγορές.

Δίκτυο

Απώτερος στόχος, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, είναι να «στηθεί» ένα ισχυρό δίκτυο θυγατρικών στην Νοτιανατολική Ευρώπη, προκειμένου ο Όμιλος να εκμεταλλευτεί τις προοπτικές που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή. Εξελίξεις, επίσης, αναμένονται το προσεχές διάστημα και στο μέτωπο της εγχώριας δραστηριότητας καθώς πληροφορίες φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας για την ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου. Με τη συμφωνία αυτή η εταιρεία θα εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία προϊόντων, διεισδύοντας σε νέες αγορές.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης 2008, από τη μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενοποιημένο κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 12-14%, στα περίπου 73 εκατ. ευρώ από 64,8 εκατ. ευρώ της χρήσης 2007, και ενοποιημένα κέρδη μετά τους φόρους στην περιοχή των 2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά περίπου 15%.