You are here

ΕΥΔΑΠ: Μείωση τζίρου και κερδών στο α΄εξάμηνο

28/08/2015 16:07
Με ιδιαίτερα αυξημένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων, λόγω και της εκτίμησης περί πιθανής αδυναμίας στην πληρωμή λογαριασμών από τους πελάτες της, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), η οποία ενέγραψε και αυξημένα έξοδα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεών της.

Ως αποτέλεσμα, ο τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 37,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 1,34% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τα προ φόρων αποτελέσματα υποχώρησαν κατά 26,26%, στα 9,5 εκατ. ευρώ, και τα μετά από φόρους μειώθηκαν σε ποσοστό 41,86%, στα 5,5 εκατ. ευρώ. Τα δε μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσόν των 14 εκατ. ευρώ έναντι 15,5 εκατ. (μείωση 9,5%).

"Η ΕΥΑΘ, ως σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, μεριμνά για την κατάσταση της εταιρείας μακροπρόθεσμα, συμπεριλαμβάνοντας στα οικονομικά της αποτελέσματα τις επισφάλειες του παρόντος και φροντίζοντας για τη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Είμαστε εδώ σταθερά, με φροντίδα για την υγεία και το περιβάλλον" επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ώς αποτέλεσμα και της οικονομικής κρίσης, σήμερα, στα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια της ΕΥΑΘ είναι εγγεγραμμένοι περίπου 4000-4500 καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούνται από τις υψηλές εκπτώσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.