You are here

Φοίνιξ Metrolife: Προς΄αύξηση κεφαλαίου 35 εκατ. ευρώ

23/06/2003 16:54
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να προτείνει η διοίκηση της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για τις 26 Ιουνίου ετήσιας τακτικής γ.σ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Φραγκέτης, ενώ από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κότσαλος αναφέρθηκε στις πρακτικές μέσω των οποίων, η θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας μετέτρεψε το αρνητικό κατά 35 εκατ. ευρώ αποτέλεσμα του 2002 και οριακά κέρδη κατά το ά 3μηνο του 2003.

Ειδικότερα επεσήμανε ότι τα έσοδα επενδύσεων σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, η οποία προήλθε από την επιτυχή διασπορά των επενδύσεων καθώς και την τοποθέτηση κεφαλαίων σε εξειδικευμένα προϊόντα σταθερού εισοδήματος.

Σημαντική συμβολή στην αναστροφή των αρνητικών αποτελεσμάτων είχε επίσης, η λειτουργία του κέντρου εξυπηρέτησης ζημιών του κλάδου αυτοκινήτου, μέσω του οποίου επετεύχθη ο αποτελεσματικότερος και ταχύτερος διακανονισμός από τροχαία ατυχήματα.

Η ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας είχε κι αυτή άμεση συμμετοχή στα αποτελέσματά της με την παραγωγή ασφαλίστρων να αυξάνεται σε συνολικό επίπεδο κατά 22,8% έναντι του ά 3μήνου του 2002 και κατά 22% οι γενικές ασφάλειες και κατά 26% οι ασφάλειες ζωής.

Ο κ. Κότσαλος αναφέρθηκε, επίσης, στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο έδωσε την δυνατότητα επιτυχών επεμβάσεων στους τομείς εκείνους της δραστηριότητας που λειτουργούσαν ανασταλτικά στη κερδοφόρα πορεία της εταιρείας.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στη βελτίωση της εισπραξιμότητας, τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας του δικτύου πωλήσεων και γενικότερα στην βελτίωση των ασφαλιστικών προγραμμάτων.