You are here

Folli Follie: Σφήνα από μερίδα ομολογιούχων κατά του αιτήματος πτώχευσης

11/10/2019 16:08

Αντίρροπες δυνάμεις μεταξύ των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας. Με στόχο την εξάντληση κάθε περιθωρίου για πιθανό και μερικό recovery της επένδυσής τους, μερίδα ομολογιούχων θα αντιταχθεί στο αίτημα πτώχευσης.

Την αντίθεσή τους στο αίτημα πτώχευσης και ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν  ομολογιούχοι ελβετικού φράγκου της Folli Follie αναμένεται να δηλώσει την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γκρουπ ομολογιούχων της ίδιας έκδοσης.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η «υπομονή» μερίδας των πιστωτών της εταιρείας εξαντλείται. Έτσι οι εταιρείες Valartis International LTD και Darsi Investment Ltd, κάτοχοι αθροιστικά 3,5 εκατομμυρίων ομολογιών (0,87% της συνολικής έκδοσης σε ελβετικό φράγκο), προέβησαν στα δέοντα.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα των παραπάνω με αίτημα τη μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του αιτήματος  πτώχευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, στον αντίποδα του αιτήματος θα σταθούν ομολογιούχοι που προσβλέπουν σε έστω μερικό recovery της επένδυσής τους.

Σφόδρα πιθανό, ωστόσο, θεωρείται το ενδεχόμενο αιτήματος αναβολής της συζήτησης του αιτήματος των ομολογιούχων εκ μέρους της διοίκησης της Folli Follie, επικαλούμενη την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εξυγίανσης της εταιρείας με τους πιστωτές της.

Πηγή: Euro2day