You are here

Forthnet: Συζητά ομολογιακό δάνειο 100 εκατ. ευρώ

08/05/2015 16:51
Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ συζητά η Forthnet, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Πάνος Παπαδόπουλος.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες με βάση την αναθεωρημένη πρότασή μας και ελπίζουμε σύντομα να έρθουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Οι συζητήσεις γίνονται με την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank και τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα του ενδιαφέροντος του ΟΤΕ για τη Nova και των Vodafone ? Wind για το σύνολο της εταιρείας, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ?έχουμε υποβάλλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί, και τώρα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να τα αναλύσουν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα», σπεύδοντας να προσθέσει ότι «οι προσφορές αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας». Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ έχει αφήσει να εννοηθείο ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη Nova, ενώ οι Vodafone ? Wind, που ελέγχουν μαζί το 39% της Forthnet, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Όσον αφορά τα άμεσα πλάνα της Forthnet, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων ταμειακών ροών και της χρηματοδότησης της, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο. «Η ζήτηση είναι δεδομένη, αλλά σε αυτό το περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο συντηρητικοί, εστιάζοντας στις βραχυπρόθεσμες ταμειακές ροές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επιστρέψει σε μια πιο επιθετική στρατηγική μόλις βελτιωθεί η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας. «Αντιλαμβανόμαστε την αβεβαιότητα και το άγχος των συνδρομητών μας» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. «Παρόλα αυτά, το προϊόν μας έχει αποδειχθεί ανθεκτικό στην κρίση και δεν έχουμε παρατηρήσει καμία αλλαγή στις πληρωμές των πελατών μας», είπε, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις της χώρας θα έχουν θετική κατάληξη.