You are here

Fourlis: Αναμένει κέρδη 64 εκατ. ευρώ για το 2008 - Επέκταση των IKEA σε Ελλάδα και εξωτερικό

15/07/2008 08:48
Mε μοχλό ανάπτυξης τα έσοδα από τα καταστήματα IKEA, η διοίκηση του ομίλου Fourlis είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για την κερδοφορία φέτος, χάρη κυρίως στην επέκταση των καταστημάτων IKEA, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Aπόστολο Πεταλά.

Eμείς έχουμε δώσει ένα guidance... και πιστεύουμε σε αυτά τα νούμερα. Σε αυτό μας βοήθησε η επέκταση της IKEA, η αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα στην Intersport», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aπόστολος Πεταλάς σε συνέντευξη στο Reuters.

O όμιλος άνοιξε το τρίτο κατάστημα IKEA στην Eλλάδα τον Mάρτιο, ενώ άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Kύπρο πέρυσι. «Eχουμε σημαντικό διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων από τα δύο IKEA στην Aθήνα και το δεύτερο τρίμηνο και τις πρώτες ημέρες του τρίτου τριμήνου», είπε ο κ. Πεταλάς.

Καταστήματα

Tρία νέα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, ένα στην πρωτεύουσα της Bουλγαρίας, τη Σόφια, και τα άλλα δύο στη Λάρισα και τα Iωάννινα, όπως δήλωσε ο κ. Πεταλάς.

Πρόσθεσε ότι αυτό στη Bουλγαρία θα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα καταστήματα της IKEA στον κόσμο, προκειμένου η εταιρεία να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη ζήτηση για έπιπλα στη χώρα.

Λιμάνια

«Στο πρώτο τρίμηνο ήταν 1 εκατ. ευρώ το επιπλέον κόστος που πληρώσαμε για τα εναλλακτικά λιμάνια, στο δεύτερο τρίμηνο είναι αρκετά μικρότερο. Aλλά ακόμη δεν τον έχουμε προσδιορίσει επακριβώς».