You are here

Φουρλής: Προσύμφωνο για την απόκτηση οικοπέδου στη Σόφια

03/03/2008 15:12
Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Προσύμφωνο εν μέσω έρευνας τίτλων, υπέγραψε η Φουρλής στις 20 Φεβρουαρίου, δίνοντας προκαταβολή 12,081 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες καταστάσεις της εταιρείας για το 2007. Ειδικότερα, η εταιρεία υπέγραψε προσύμφωνο και για την απόκτηση οικοπέδου στη Σόφια, ενώ θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την έρευνα για το αν το εν λόγω ακίνητο πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να το εξαγοράσει. Όμως ο όμιλος έχει ήδη καταβάλει ποσό 12,081 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες του ακινήτου, ώστε να μην το χάσει στην περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Το πρώτο βουλγαρικό ΙΚΕΑ, αποτελεί στρατηγικό στόχο του ομίλου Φουρλή και εδώ και μήνες και στο συγκεκριμένο ακίνητο κατέληξε μέσα από τη διαδικασία της short list. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά εφόσον ακόμη συνεχίζεται η έρευνα των τίτλων. Η οριστική πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, καθώς εκκρεμούν διαδικασίες ελέγχου των τίτλων ιδιοκτησίας. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι διαπραγματεύσεις για το τελικό τίμημα ενώ μετά την ολοκλήρωση της αγοράς θα καθοριστεί το συνολικό ύψος επένδυσης.

Το δεύτερο ΙΚΕΑ στην Αθήνα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη Μαρτίου, στο Αιγάλεω, ενώ όμιλος σχεδιάζει την επέκταση των ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα και διερευνά την αγορά της Κρήτης.

Η ανάπτυξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο αποτελεί την κινητήριο δύναμη ανάπτυξης των μεγεθών του ομίλου.

Σύμφωνα με το στρατηγικό του σχεδιασμό, ο όμιλος στοχεύει στη λειτουργία 11 καταστημάτων ΙΚΕΑ έως το 2011, με 7 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στη Βουλγαρία και 1 στην Κύπρο.