You are here

Frigoglass: Νέες επενδύσεις 800.000 ευρώ

01/10/2013 13:23
Η Frigoglass ανακοίνωσε πως προχωρά σε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα αναλάβει επενδύσεις που σε πρώτη φάση θα είναι ύψους 500.000-800.000 ευρώ και θα συμβάλλουν στην αλλαγή του προσανατολισμού και της δραστηριοποίησης του εργοστασίου.

Μετά τις αλλαγές, στο εργοστάσιο της κάτω Αχαΐας θα λειτουργεί ως κέντρο παροχής υπηρεσιών (service center), ως κέντρο ανακατασκευής ψυγείων, θα παράγει ανταλλακτικά για την Ευρώπη, ψυγεία ανοιχτού τύπου, αλλά και εξειδικευμένα προϊόντα.

Παράλληλα, η Frigoglass ανακοίνωσε ότι προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του εργοστασίου, η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Σωματείο των εργαζομένων για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου, ανταγωνιστικού των επιπέδων της αγοράς.

Επισημαίνεται, ότι με βάση το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης διασφαλίζεται πλήρως το σύνολο των θέσεων εργασίας, καθώς το εργατικό δυναμικό μεταφέρεται στις νέες γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή ψυγείων και την παραγωγή ανταλλακτικών. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται και πάλι η 5ήμερη εργασία για το σύνολο των εργαζομένων που μέχρι σήμερα απασχολούνταν με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.