You are here

Γ. Αλογοσκούφης κατά Κ. Μητσοτάκη

18/12/2003 10:42
Την κυβέρνηση ονομάτισε, αλλά στον Κ. Μητσοτάκη απαντούσε ουσιαστικά ο Γ. Αλογοσκούφης, συντονιστής ΔΕ Οικονομικών της ΝΔ, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική αντιπαράθεση των δύο κορυφαίων οικονομικών στελεχών των μεγάλων κομμάτων, του Ν. Χριστοδουλάκη και του Γ. Αλογοσκούφη, που οργάνωσε η διοίκηση του ΕΒΕΑ, ο μεν πρώτος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά από τέσσερις μήνες, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε να αντικρούσει τις «περί σκληρών μετεκλογικών μέτρων και λιτότητας» δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη. «Παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, η πολιτική της ΝΔ δεν είναι πολιτική περιοριστική, αλλά αναπτυξιακή. Δεν είναι πολιτική σκληρή, αλλά κοινωνική. Στόχος της είναι η ανάπτυξη, όχι η λιτότητα, είναι η αύξηση της απασχόλησης και όχι οι απολύσεις, είναι οι συναινετικές μεταρρυθμίσεις και όχι οι κοινωνικές συγκρούσεις».

Ν. Χριστοδουλάκης >> Στην οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τις εκλογές αναφέρθηκε και ο Ν. Χριστοδουλάκης. «Κρίσιμης σημασίας -είπε- είναι η συνέχιση της ανάπτυξης με κάθε τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση είναι να συνεχιστεί η πολιτική ανάπτυξης που μας οδήγησε στην Ευρώπη, πιο τολμηρά, αλλά χωρίς επώδυνα μέτρα, που θα σημάνουν κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις κ.λπ.».

Η οικονομία μας, τόνισε, όχι μόνο δεν κινδυνεύει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η ανάπτυξη μπορεί να είναι ακόμη εντονότερη και καλύτερα διασπαρμένη γεωγραφικά.