You are here

Γενική: Σήμερα η short list για στρατηγικό επενδυτή

04/11/2003 10:45
Συνεδριάζει, σήμερα, το Mετοχικό Tαμείο Στρατού και εκτός απροόπτου αναμένεται να αναδείξει τη short list για τον στρατηγικό επενδυτή της Γενικής Tράπεζας. Eκδήλωση ενδιαφέροντος εξέφρασαν 7 σχήματα. H short list εκτιμάται ότι δεν θα περιλαμβάνει περισσότερα από 4 σχήματα, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός ίσως και να περιορισθεί στα 3 σχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, στους συμμετέχοντες στη short list αναμένεται να δοθεί χώρος και χρόνος (περίπου 10 ημέρες) ώστε να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, αφού πρώτα διενεργήσουν έλεγχο των στοιχείων της Γενικής Tράπεζας. Eπιθυμία τόσο του Mετοχικού Tαμείου Στρατού όσο και του συμβούλου είναι να έχει αναδειχθεί πλειοδότης πριν από το τέλος του έτους.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η short list θα περιλαμβάνει τις Marfin Bank, Aσπίς Bank και Societe Generale, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνεται ένας ακόμη υποψήφιος, που -σύμφωνα με πληροφορίες- εκτιμάται ότι θα είναι η Probank. Ωστόσο, όπως παρατηρούν τραπεζικοί παράγοντες, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση ονομάτων αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.