You are here

Γενική Τράπεζα: Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων

18/09/2003 13:49
Στα πλαίσια απελευθέρωσης της καταναλωτικής πίστης, η Γενική Τράπεζα, προέβη στη δημιουργία ευέλικτων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Το ύψος των δανείων, θα διαμορφώνεται πλέον ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά, καθώς και με τη δυνατότητα αποπληρωμής του. Δύναται, μάλιστα να αγγίζει ακόμα και τα 45.000 ευρώ.

Για την σύναψη των δανείων αυτών, δεν είναι αναγκαία η προσκόμιση δικαιολογητικών αγοράς, ενώ η εξόφληση του κάθε δανείου, μπορεί να φθάσει ακόμα και τους 72 μήνες.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαιτούνται πρόσθετες εξασφαλίσεις (π.χ. προσημείωση ακινήτου, κ.α.) για δάνεια μέχρι 20.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν τρεις βασικές γραμμές προϊόντων:
- Γενική Classic: Πρόκειται για δάνειο που χορηγείται με εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού προ χρηματοδότησης και αποπληρώνεται με μηνιαίες ισόποσες τοκοχρεολυτικές δόσεις. Χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα επιλογής κυμαινόμενου ή σταθερού επιτοκίου. Το ύψος του επιτοκίου διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό προ χρηματοδότησης, μειούμενο σταδιακά από 10,90%( το κυμαινόμενο) και 11,40% (το σταθερό) για δάνεια μέχρι 3.000 ευρώ, σε 6,90% και 7,40% αντίστοιχα, για δάνεια πάνω από 20.000 ευρώ.
- Γενική Easy: Χρηματοδοτικό προϊόν, το οποίο προβλέπει πληρωμή μόνο των τόκων για το πρώτο χρόνο εξόφλησης, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα χαμηλές δόσεις για αυτή την περίοδο. Απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν αυξημένες δαπάνες κατά το πρώτο διάστημα αποπληρωμής του δανείου. Σημειώνεται, ότι εδώ, το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη την περίοδο εξόφλησης.
- Γενική Ανοιχτή Πίστωση: Δάνειο, το οποίο χορηγείται με την μορφή ορίου σε ανοιχτό λογαριασμό. Πρόκειται για ανακυκλούμενη πίστωση, με ετήσια ανανέωση του ορίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο και το ύψος του διαμορφώνεται ανάλογα με το εγκεκριμένο όριο, μειούμενο σταδιακά από 12,40% για χρηματοδοτικά όρια, μέχρι 3.000 ευρώ και σε 7,40% για χρηματοδοτικά όρια πάνω από 20.000 ευρώ.