You are here

Γεωργιάδης: Αδειοδότηση και με χρήση outsourcing

22/07/2019 17:31

Βασικός στόχος της κυβέρνησης οι ταχύτατες αδειοδοτήσεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Δεν μηδενίζω όσα έγιναν, πολλές ρυθμίσεις Γ. Δραγασάκη ήταν σε καλή κατεύθυνση, παραδέχτηκε. Προωθείται Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης.

Εργαζόμενοι της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% με ενημέρωσαν ότι η εταιρεία εντός της εβδομάδας θα έκλεινε και «γι’ αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω και αυτό που δεν γινόταν επί μήνες, έγινε πραγματικότητα, σημείωσε. Υποστήριξε δε, ότι κάποιοι λογαριασμοί φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης του επιτέθηκαν και αναρωτήθηκε αν είναι καλό όταν παρεμβαίνει ο Αλ. Φλαμπουράρης για τη Μαρινόπουλος και κακό όταν παρεμβαίνει ο ίδιος για την κρητική αλλαντοβιομηχανία

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 72η θέση στην έκθεση Doing Business και υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να μεταφέρει τη γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο του.

Δεν μηδενίζω όσα έγιναν, πολλές ρυθμίσεις επί Γιάννη Δραγασάκη ήταν σε καλή κατεύθυνση, ενώ θα προωθηθούν κάποιες ρυθμίσεις που δεν ψηφίστηκαν με κάποιες αλλαγές, συνέχισε ο υπουργός.

Οριοθετώντας τους στόχους του, μίλησε για επιτάχυνση κάθε μορφής αδειοδότησης. Σε όποια φάση ελέγχου του φακέλου που λιμνάζει στο υπουργείο, θα νομοθετηθεί outsourcing όσο περισσότερο γίνεται για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες. Ένα χαρτί που υπογράφεται από έναν κάποιο ελεγκτικό οίκο έχει μεγαλύτερη αξία από ένα χαρτί από δημόσια υπηρεσία.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, θα προχωρήσει εντός Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης, θα δημιουργηθεί μια κεντρική υπηρεσία αδειοδοτήσεων. Σε μια ιστοσελίδα θα μπορεί να γίνει η διαδικασία της αδειοδότησης. Πρόκειται για σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια αλλά θα τρέξει πιλοτικά σε πέντε πόλεις άμεσα. Πρόκειται για τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη.

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα -πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών- για όσα έκανε το προηγούμενο διάστημα και ξεκαθάρισε ότι το έργο θα προχωρήσει. Δεν θα υπάρξει άλλος νόμος για το Ελληνικό, ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η απορρόφηση είναι στο 23% αλλά το 42% των έργων δεν έχει ξεκινήσει, γιατί δεν έχει συμβασιοποιηθεί. Οι δείκτες απορροφητικότητας που παρουσιάζονταν είναι ψευδείς, σημείωσε. Είμαστε στη 19η θέση από τους 28, υποστήριξε.

Πηγή: Euro2day