You are here

Για απόπειρα εκφοβισμού βουλευτών κατηγορεί τη ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου

12/01/2019 16:44

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα εκφοβισμού Βουλευτών έτσι ώστε να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ, κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων Βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ. Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι οι Βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου και υπογραμμίζει ότι καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. 

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν. Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.