You are here

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα να μείνει μακριά από προκλήσεις

16/04/2018 17:37

Ελληνική σημαία στο μικρό νησί Ανθρωποφάγος (του νησιού Φούρνοι) κατέβασε η Τουρκία, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτηρίζοντας προκλητική τη κίνηση η Ελλάδα να τοποθετήσει εκεί σημαία. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να δώσει την απαραίτητη απάντηση σε καταστάσεις ντε φάκτο που πρόκειται να γίνουν. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τουρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “όπως γνωρίζετε πότε πότε η γείτονός μας Ελλάδα κάνει κάποιες δραστηριότητες οι οποίες αυξάνουν την ένταση στη θάλασσα του Αιγαίου”, προσθέτοντας ότι  “τον τελευταίο καιρό προκαλεί την προσοχή ότι έχουν αυξηθεί αυτές οι παραβιάσεις”.

“Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των Ιμίων. Βλέπουμε ότι υπήρξε πρωτοβουλία στησίματος ελληνικής σημαίας στο νησί Ανθρωποφάγος (μικρό νησάκι στο νησί Φούρνοι). Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας έκαναν την κατάλληλη παρέμβαση και σήκωσαν τη σημαία από εκεί”, ανέφερε. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μείνει μακριά από προκλήσεις που αυξάνουν την ένταση και να κινείται με βάση το δικαιο γειτονίας”. “Να μην θεωρεί κανείς ότι θα υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις ντε φάκτο καταστάσεις που πρόκειται να γίνουν”, ανέφερε.