Γρ. Τύπου Τσίπρα: Μείζον θεσμικό ατόπημα η ανακοίνωση Σαμαρά

13/06/2018 14:50

Μείζον θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, στην οποία έκανε λόγο για "ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό".

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Παράλληλα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ασυγχώρητη» υπονόμευση της συνταγματικής τάξης σε κρίσιμες εθνικά στιγμές, ενώ δριμεία κριτική ασκεί και στο περιεχόμενο της σημερινής επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

ΚΥΠΕ