You are here

Γρήγοροι έλεγχοι για Βρετανούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού

02/03/2021 17:54

Η εφημερίδα Sun γράφει επικαλούμενη Έλληνες αξιωματούχους ότι ο έλεγχος των Βρετανών ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στα ελληνικά αεροδρόμια θα γίνεται με γρήγορες διαδικασίες εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να λειτουργεί ένας «πράσινος διάδρομος» για όσους επισκέπτες έχουν «εμβολιαστικό διαβατήριο», ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουν στις μεγαλύτερες ουρές για έλεγχο των αρνητικών διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό.

Οι πηγές της βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα αναφέρουν ότι ελπίζουν η υπηρεσία να αρχίσει να παρέχεται από τα μέσα Μαΐου, πριν από το συνολικότερο αναμενόμενο πρόγραμμα της ΕΕ.

Οι διμερείς συνεννοήσεις Αθήνας-Λονδίνου είναι «σε προχωρημένο στάδιο», αναφέρει η ελληνική πηγή της Sun, με τεχνικά κλιμάκια να έχουν επαφή σχεδόν καθημερινά.

Η εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμεύει ως πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να περιλαμβάνει μόνο βασικά στοιχεία, όπως αριθμό διαβατηρίου, ονοματεπώνυμο και βεβαίωση εμβολιασμού, προσθέτει το δημοσίευμα.

Παρόλα αυτά, πηγή του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών δηλώνει ότι μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα απέχει πάρα πολύ από το στάδιο υπογραφών από Yπουργούς.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard σχολιάζει ότι η Ελλάδα «ηγείται των ελπίδων» για θερινές διακοπές των Βρετανών, με τουριστικούς πράκτορες να λένε ότι οι κρατήσεις από τη Βρετανία έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ζήτηση αποδίδεται στις δηλώσεις του Υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη περί «τεχνικών συζητήσεων» με τη βρετανική κυβέρνηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα στη ζήτηση που έχει η Κέρκυρα, λόγω των σταθερά χαμηλών κρουσμάτων κορωνοϊού.