You are here

ΧΑ: Δεν αντέδρασε στον «ανασχηματισμό»

04/07/2003 17:12
Δεν εξέπληξαν την αγορά οι αλλαγές στην κυβέρνηση, οι οποίες εξάλλου δεν ήταν σημαντικές, έτσι το χρηματιστηριακό κλίμα δεν διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά και δέχθηκε επιρροές κυρίως από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν οι μικρού εύρους διακυμάνσεις και οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών.

Στη Σοφοκλέους χαρακτηριστικές ήταν οι πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες με έμφαση στον ΟΤΕ μια μέρα μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητάς του από την S&P.

Tην ίδια ώρα πάντως το ενδιαφέρον για την Εθνική αλλά και ορισμένες άλλες μετοχές εταιριών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης συντηρούσε τον Γ.Δ. στα επίπεδα της χθεσινής μέρας. Αξιόλογο πάντως ήταν και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην «περιφέρεια».

Προς το τέλος της συνεδρίασης η αγορά σταθεροποιήθηκε χαμηλότερα απ` τις 1.950 μονάδες και ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.946,70 μονάδες με απώλειες 0,28%.

Η κλαδική εικόνα είναι μικτή με τα σημαντικότερα κέρδη να σημειώνονται στις εκδόσεις σε ποσοστό 1,39% και ακολούθως με 1,34% στα διυλιστήρια. Με κέρδη 0,7% έκλεισε η παράλληλη αγορά και ακολούθησε το λιανικό εμπόριο με κέρδη 0,69%.

Στον αντίποδα με σημαντικές απώλειες 2,18% έκλεισε ο δείκτης ειδών και λύσεων πληροφορικής ενώ ακολούθησε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με ζημιές 1,58%.

Όσο για τις τράπεζες, εκεί σημειώθηκαν απώλειες 0,38%.

Τελικώς 159 μετοχές έκλεισαν με κέρδη έναντι 151 που ζημιώθηκαν και 52 που έκλεισαν αμετάβλητες.

Η καθαρή αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε πάνω από τα 100 εκ. € και ο συνολικός τζίρος ανήλθε σε 116,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 6,7 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.