You are here

ΧΑ: Δυνατό τεστ με τις 2.100

23/07/2003 12:12
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους, σε μια τρίτη προσπάθεια να σπάσει το φράγμα των 2.100 μονάδων, με όλους του δείκτες FTSE να σημειώνουν κέρδη.

Στα θετικά τής πρώτης ώρας των συναλλαγών η ομαλή άνοδος που παρατηρείται σε όλους τους επιμέρους κλάδους, με τα Τρόφιμα - Ποτά να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Πρωταγωνιστές, προς το παρόν, αναδεικνύονται οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών είναι στο 1/11. Επίσης, στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης είναι η ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος, όπως εξάλλου δείχνει και ο τζίρος, στα 33 εκατ. ευρώ.

Θετική η συμπεριφορά της Εθνικής, η οποία μετά το εκρηκτικό χτεσινό φινάλε, έχει ξεπεράσει τα 18 ευρώ, οδηγώντας, ουσιαστικά το Γ.Δ. άνω των 2.100 μονάδων. Κέρδη σημειώνει και η Alpha Bank, η οποία κινείται άνω των 17 ευρώ και μένει να δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Αυτό που μπορούμε να πούμε πως παρατηρείται στις τράπεζες, είναι ότι μετά από κάθε έντονα ανοδική κίνηση, σημειώνουν μια μικρή ανάπαυλα και μετά διαγράφουν την επόμενη ανοδική τους κίνηση.

Τοποθετήσεις έχουμε και στον ΟΤΕ, μένει όμως να δούμε τι θα γίνει όταν ξαναφθάσει στα 10,7 ευρώ, τα οποία αποδεικνύονται ισχυρό επίπεδο αντίστασης.

Όσον αφορά σε άλλα εταιρικά νέα, ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Sex Form και η μετοχή κινείται στα 5,82 ευρώ, ενώ μένει να ανακοινωθεί από τη διοίκηση η επιτυχία της αύξησης.

Σε συνεχή διαπραγμάτευση τέθηκε και ο τίτλος της Κωτσόβολος, καθώς πιο πριν ήταν στη δεύτερη κατηγορία - 3 ώρες διαπραγμάτευσης.

Από τις λίγες μετοχές που υποχωρούν είναι αυτή της Ακρίτας, μετά την πυρκαγιά στα σιλό στον Έβρο.