You are here

ΧΑ: Επιτυχή απορρόφηση ρευστοποιήσεων

22/07/2003 13:40
Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,35%, στις 2.065,66 μονάδες, κινούμενη, ωστόσο, πάνω από τα χαμηλά ημέρας.

Για πολλούς επενδυτές, οι 2.100 μονάδες αποτελούν και το όριο της πρώτης ανοδικής φάσης στο ΧΑ, κάτι που δίνει το έναυσμα για συνέχιση των ρευστοποιήσεων.

Απώλειες καταγράφουν και όλοι οι δείκτες FTSE, με τις μεγαλύτερες να σημειώνονται στην περιφέρεια. Προσδοκία για περαιτέρω διόρθωση δημιουργούν οι απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, διατηρώντας ένα μικρό discount για τα ΣΜΕ του εν λόγω δείκτη στα παράγωγα.

Η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1/2, με τις κερδισμένες να είναι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Ειδικότερα, στον τραπεζικό κλάδο, καλή η εικόνα της Εγνατίας (κέρδη άνω του 3%) και της Εθνικής, η οποία παρόλο που καταγράφει απώλειες διατηρεί τα 17 ευρώ, με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών (192.000 τεμάχια).

Πτωτικά συνεχίζει η Alpha Bank με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 176.000 τεμάχια. Στις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου συνεχίζεται η διόρθωση, μετά το ανοδικό κύμα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,23%, με τον ΟΤΕ να ηγείται της πτώσης, υποχωρώντας κατά 1,83%. Κάτω από τα 10 ευρώ συνεχίζει να κινείται η Cosmote και κάτω από τα 6 ευρώ η μετοχή της Panafdon Vodafone.

Nα υπογραμμιστεί τέλος το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στον τίτλο της Κλωνατέξ και στις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου.

Στα 67 εκατ. ευρώ ο τζίρος.