You are here

ΧΑ: Επιτυχής απορρόφηση των ρευστοποιήσεων

15/07/2003 12:20
Μικρή άνοδο, της τάξης του 0,17% (2.045,43 μονάδες) καταγράφει μια, περίπου, ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους, μετά την επιτυχή απορρόφηση των ρευστοποιήσεων, που εκδηλώθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης.

Θετική η πορεία τραπεζικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ενώ παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον και ΟΠΑΠ. Επίσης, σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές του ομίλου Λαναρά, μετά το πέρασμα του ομίλου στην κερδοφορία.

Αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση προκαλούν οι χτεσινές δηλώσεις Χριστοδουλάκη για συνέχεια των μετοχοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, με την ολοκλήρωση του 33,4% των μετοχών της ΕΧΑΕ στις 7 τράπεζες ( (Εθνική, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική, Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Σημειώνεται, ότι σήμερα καταθέτει στη Βουλή και ο πρόεδρος της Ε. Κεφαλαιαγοράς, Σ. Θωμαδάκης, σχετικά με την υπόθεση για τις ''μετοχές φούσκες''.

Κέρδη της τάξης του 0,10% σημειώνει και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 0,31% ενισχύεται και ο FTSE 40, ενώ θετική είναι, για ακόμα μια φορά, η εικόνα και στην περιφέρεια.

Στα 38 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Στις 161 οι μετοχές που καταγράφουν κέρδη, στις 107 αυτές που υποχωρούν, ενώ 64 παραμένουν αμετάβλητες.