You are here

ΧΑ: Σημείο στήριξης οι 2.000 μονάδες

26/09/2003 17:01
Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές επηρέασε σαφώς και τη Σοφοκλέους, η οποία έπειτα από πολλές διακυμάνσεις έκλεισε οριακά πάνω από τις 2.000 μονάδες.

Το στίγμα της ημέρας δόθηκε και πάλι από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες υπέστησαν έντονες πιέσεις. Πτωτικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος στο σύνολό του -με μόνη εξαίρεση τον τίτλο της Τράπεζας της Ελλάδος- και οι τηλεπικοινωνίες. Οι δηλώσεις του Λ. Αντωνακόπουλου για την αύξηση της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Cosmote δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να εμποδίσουν την πτώση των μετοχών και των δυο εταιρειών.

Απώλειες κατέγραψε και η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, μετά το αίτημα κρατικής επιτροπής των Σκοπίων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, να ασκηθούν διώξεις εναντίον προσώπων που είχαν εμπλοκή στη συμφωνία εξαγοράς του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ από τα ΕΛ.ΠΕ. το 1999. Η σημερινή τοποθέτησης της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας ότι αποκλείει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τη μετοχή της που υποχώρησε κατά 1,18%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.001,50 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,28%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα μετά βίας υπερβαίνοντας τα 95 εκατ. ευρώ.