You are here

ΧΑ: Τα βαριά χαρτιά έσωσαν την παρτίδα

05/11/2003 10:50
Με αιχμή επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Alpha Bank, η Σοφοκλέους έκλεισε σε θετικό έδαφος τηρώντας αποστάσεις από τις κεφαλαιαγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από χαμηλότερη αξία συναλλαγών σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες ημέρες, και κυρίως από τις συνεχείς διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη, που φανερώνουν την έλλειψη προσανατολισμού στην αγορά. Άλλωστε το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια κάθε άλλο παρά βοηθά στη διαμόρφωση σαφούς τάσης στην ελληνική κεφαλαιαγορά, όπου οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον περαιτέρω εταιρικά αποτελέσματα όπως της Alpha Bank και της Eurobank.

Πάντως, οι δυο τελευταίες κατέγραψαν κέρδη 0,41% και 0,54% αντίστοιχα συμβάλλοντας στα οριακά κέρδη του επιμέρους δείκτη των τραπεζών, ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 0,22%. Ανοδικά κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες χάρη στα κέρδη του ΟΤΕ (0,21%) και της Cosmote (1,19%), ενώ αντίθετα απώλειες της τάξης του 1% κατέγραψε η μετοχή της Vodafone Panafon. Πτωτικά κινήθηκε, τέλος, η μετοχή της ΔΕΗ (-1,51%) ενώ στον αντίποδα ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε κατά 1,33%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.158,15 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,10%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 93,5 εκατ. ευρώ.