You are here

Χαμηλή πτήση για τη Σοφοκλέους

23/10/2003 14:39
H μετοχή του ΟΤΕ αναδείχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστής μιας ημέρας που χαρακτηρίστηκε από το γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς στις κεφαλαιαγορές.

Από την έναρξη των συναλλαγών η Σοφοκλέους κινήθηκε έντονα πτωτικά ευθυγραμμιζόμενη με την πορεία των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών. Οι ρευστοποιήσεις εξαπλώθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς και περί το μέσον της συνεδρίασης οι ανοδικές μετοχές είχαν περιοριστεί προς στιγμή σε μονοψήφιο αριθμό. Τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες υπέστησαν οι κλάδοι κλωστοϋφαντουργίας και εκδόσεων-εκτυπώσεων καθώς και ο ασφαλιστικός κλάδος.

Τις εντονότερες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή του ΟΤΕ που συνέχισε το πτωτικό σερί της αυτή τη φορά με βαριές απώλειες της τάξης του 3,44%, εν μέσω φιλολογίας περί δανεισμού για την εξαγορά του μεριδίου της νορβηγικής Telenor στην Cosmote. Η μετοχή της τελευταίας υποχώρησε κατά 2,51%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τράπεζες ενόψει των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, καθώς και οι ΔΕΚΟ ενόψει σειράς αποκρατικοποιήσεων. Η μετοχή της ΕΤΕ επέμεινε πτωτικά (-0,67%), όπως άλλωστε στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές. Ενδεικτικά η μετοχή της Alpha Bank υποχώρησε κατά 2,15%, της Eurobank κατά 1,91% και της Εμπορικής Τράπεζας κατά 3,10%.

Πτωτικά, τέλος, κινήθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,23%) και περισσότερο της ΕΥΔΑΠ (-2,42%) και της ΕΧΑΕ (-3,13%), ενώ κόντρα στο ρεύμα κινήθηκε ο τίτλος του ΟΠΑΠ που σημείωσε άνοδο 0,19%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.092,19 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,65%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 101,8 εκατ. ευρώ.