You are here

Χριστοδουλάκης: Ξεκάθαροι στόχοι για την επόμενη τετραετία

10/09/2003 08:11
Ξεκάθαροι στόχοι με συγκεκριμένες πολιτικές και με ακριβή κοστολόγηση καθορίζονται για την επόμενη τετραετία 2004-2008, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αντικείμενο το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές θα προβλέπουν πως η ανάπτυξη που έχουμε τώρα θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια για να προσεγγίσουμε περισσότερο την Ε.Ε., να αυξήσουμε την απασχόληση και να έχουμε μια κοινωνία με περισσότερη συνοχή και αλληλεγγύη, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Υπενθύμισε επίσης ότι τα προηγούμενα χρόνια πετύχαμε το μεγάλο στόχο της ένταξης στην ΟΝΕ, ενώ την τετραετία που διανύουμε έχει τεθεί ως στόχος η κατάκτηση και εμπέδωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και πτώσης της ανεργίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναφερόμενος ο υπουργός στους στόχους της επόμενης τετραετίας 2004-2008 είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ούτε ευχολόγια ούτε επικλήσεις αλλά είναι συγκεκριμένες πολιτικές». Και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τυχόν λάθη και παραλείψεις ή προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία της ανάπτυξης η Ελλάδα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικά βήματα, στην οικονομία.