You are here

Η Αθήνα αποστέλλει στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

11/02/2019 12:10

Εντός της ημέρας θα στείλει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τη ρηματική διακοίνωση με την οποία θα ενημερώνει τη Βόρεια Μακεδονία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Όπως είχε σημειώσει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος, από αυτή την εβδομάδα είναι υποχρεωτική η χρήση του όρου Βόρεια Μακεδονία. «Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία», εξήγησε.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στην 55η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια στις 15-17 Φεβρουαρίου όπου αναμένεται να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις της κύρωσης της Συμφωνίας και την εφαρμογή των μέτρων για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΚΥΠΕ