You are here

Η Ελλάδα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

29/09/2020 17:34

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε μέτρα στήριξης της οικονομίας και αντιμετώπισης της κρίσης με στόχο να προστατευτεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Economist, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι παρά τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία, η ελληνική κυβέρνηση δεν σταμάτησε τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις με στόχο την οργάνωση του ελληνικού κράτους έτσι ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

«Προχωρούμε θεσμικές αλλαγές και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και του κράτους. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να μειωθεί η γραφειοκρατία σε μια σειρά από διαδικασίες που απαιτούνται για επενδύσεις. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην ψηφιοποίηση και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.
 
Παράλληλα, ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που επιθυμεί να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις και να καταστήσει τη χώρα κέντρο επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.
 
Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία της Ελλάδας με Κύπρο και Ισραήλ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα είναι έτοιμος ο αγωγός EastMed και χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας σε μια εύθραυστη περιοχή.