You are here

Η Forthnet απέκτησε έναντι 490 εκατ. ευρώ τη NetMed

15/04/2008 09:58
Της Σοφίας Μυττά

Στα χέρια της Forthnet βρίσκεται από χθες το απόγευμα η εταιρεία NetMed. Όπως ανακοίνωσε η Forthnet, υπέγραψε συμφωνία με τις εταιρείες Myriad International και Teletypos Cyprus Limited για την εξαγορά των εταιρειών NetMed ΝV(μητρική των NetMed Hellas και Multichoice Hellas) και Intervision έναντι συνολικού τιμήματος 490 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην «Η» ανώτατο στέλεχος της Forthnet, μετέφερε την ικανοποίηση της διοίκησης για τη θετική εξέλιξη που είχε εν τέλει η πολυσυζητημένη διαδικασία εξαγοράς της NetMed, στην οποία ενεπλάκησαν κατά διαστήματα πολλά ονόματα επιχειρήσεων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Όπως εξήγησε, «οι συνέργιες που ανοίγονται για την Forthnet είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πληθώρες.

Υπηρεσίες

Η εταιρεία μπαίνει απευθείας και δυναμικά στην παροχή συνδυασμένης προσφοράς υπηρεσιών τηλεφωνίας, Internet και υπηρεσιών ψυχαγωγίας (triple play), καθώς θα εντάξει τις δραστηριότητες της δορυφορικής πλατφόρμας Nova στο επιχειρηματικό της πλάνο».

Σημειώνεται ότι, εκτός από την Nova, η NetMed NV, κατέχει και τα επίγεια κανάλια Filmnet και SuperSport με περισσότερους από 345.000 συνδρομητές.

Η εταιρεία, που συνεργάζεται ήδη με τον ΟΤΕ αλλά και την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας On Telecom για την παροχή triple play TV (τηλεόραση μέσω Intrenet), πρόσφατα ανακοίνωσε τζίρο της τάξεως των 218 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω deal είναι γεγονός πως θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, με σύγκλιση ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, προβλέπεται ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές και στο εσωτερικό της Forthnet, τόσο σε εταιρικό όσο και σε μετοχικό επίπεδο.

Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της NetMed η Forthnet θα προχωρήσει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ ενώ θα αντλήσει κεφάλαια και με την έκδοση ομολογιακού δανείου. Ήδη έχει συμφωνήσει τους όρους της έκδοσης με όμιλο ελληνικών τραπεζών.

Κάλυψη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Forthnet, η εταιρεία Forgendo (μέσω της οποίας η Emirates International Telecoms ελέγχει το 21% της ελληνικής εταιρείας) δεσμεύθηκε να ψηφίσει υπέρ της αύξησης και να συμμετάσχει σε αυτή καλύπτοντας ακόμη και το σύνολο της έκδοσης.

Είναι γνωστό άλλωστε οτι πρόθεση των Αράβων δεν είναι να περιοριστούν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 21%, αλλά να αυξήσουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους αναλαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο της εταιρείας.