You are here

Η ΓΣ ενέκρινε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Πειραιώς

23/04/2013 15:20
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησής της, για το οποίο ο Πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας χωρίς να εκδοθούν μετατρέψιμα ομόλογα και ενώ η Τράπεζα, όπως φαίνεται, θα παραμείνει σταθερά σε χέρια ιδιωτών.

Ο κ. Σάλλας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Συμπλήρωσε ότι κατά την εκτίμησή του η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε φάση βελτίωσης και πιθανότατα εντός του έτους να καταφέρει να εισέλθει σε φάση πρωτογενούς πλεονάσματος, προοπτική που εκτός από την περαιτέρω ρύθμιση του χρέους, δίνει τη δυνατότητα για να ξανανοίξουν δουλειές και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Στο περιθώριο των αποφάσεων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε επίσης ψήφισμα με το οποίο καθιστά σαφές ότι η Τράπεζα δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει με κανέναν τρόπο επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.