You are here

Κομισιόν: Επέκταση πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας Ελλάδας

20/02/2019 14:14

Απόφαση για την επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες, όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 472/2013, εξέδωσε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η επέκταση αυτή αποτελεί μέρος της κανονικής και αναμενόμενης διαδικασίας που χρησιμεύει για να διασφαλιστεί η συνεχής στήριξη για την ολοκλήρωση, την υλοποίηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών.

"Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τον Αύγουστο του 2018", προειδοποιεί η Κομισιόν. 

Σημειώνεται ότι στο τέλος του προγράμματος η Ελλάδα ξεκίνησε τη διαδικασία "ομαλοποίησης" υπό την επιφύλαξη της ενισχυμένης εποπτείας για ένα εξάμηνο. Η πρώτη ενισχυμένη έκθεση επιτήρησης δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Η δεύτερη έκθεση θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2018.

ΚΥΠΕ