You are here

Η ΝΔ σπεκουλάρει εις βάρος των ελληνικών τραπεζών

18/10/2018 17:06

Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη σημερινή συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2019, στη Βουλή των Ελλήνων.

Κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στην καταστροφή, προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να ανέλθει στην εξουσία, ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τήρησε μια στάση «καταστροφολογίας» και σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες.

«Όμως, όλη αυτή η σπέκουλα με έχει στεναχωρήσει. Δεν περίμενα να σπεκουλάρετε και στις τράπεζες. Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος. Ποντάρετε στην καταστροφή. Είστε το ακραίο λαϊκό κόμμα. Ένα μήνα σπεκουλάρετε», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσακαλώτος.

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε «περήφανος που καταθέτουμε τον πρώτο προϋπολογισμό μετά τα μνημόνια», ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφισημία στο τι προτείνει η κυβέρνηση, δεν μειώνονται οι συντάξεις και θα νομοθετήσουμε κομμάτι των αντιμέτρων ύψους 800 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους στην κριτική του Υπουργού Οικονομικών, αναφέροντας ότι «εάν υιοθετούσα –που δεν το κάνω– τη δική σας φρασεολογία, θα έλεγα πως η δική σας παράταξη έστειλε τη χώρα στον διάολο το 2015, αλλά η παράταξη της ΝΔ στήριξε τη χώρα. Όμως ας μην αμφισβητούμε ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου. Γιατί κρινόμαστε από τους πολίτες στο επίπεδο της αποτελεσματικότητας».