You are here

Η Πειραιώς παραμένει στην Αίγυπτο

01/08/2012 09:00
Διακόπτει τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της στην Αίγυπτο, η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι όλοι οι πελάτες της ATEbank και της Πειραιώς μπορούν να διενεργούν δωρεάν όλες τις συναλλαγές τους μέσα από το κοινό δίκτυο των 1.558 ΑΤΜ, από σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου.

Οσον αφορά τη θυγατρική της Πειραιώς στην Αίγυπτο, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της «Piraeus Bank Egypt». Η Τράπεζα Πειραιώς δεν προτίθεται να αναζητήσει προτάσεις ενδιαφερομένων για εξαγορά της θυγατρικής στο προσεχές μέλλον και θα επικεντρωθεί στην παροχή πλήρους υποστήριξης των τραπεζικών εργασιών του ομίλου στην Αίγυπτο».

Η αποτίμηση της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο, ανέρχεται σε πάνω από 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters. Το ίδιο δημοσίευμα του Reuters υπενθυμίζει ότι «η Πειραιώς, με υποκαταστήματα σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρο και Ουκρανία, είχε προσλάβει την Barclays Capital προκειμένου να διευθετήσει την πώληση της θυγατρικής της, Piraeus Bank Egypt, τον Δεκέμβριο».

«Η θυγατρική είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πέντε υποψηφίων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, είχαν δηλώσει πηγές στο Reuters τον Απρίλιο, ωστόσο, η πώληση δεν αναμενόταν να προχωρήσει άμεσα», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα του πρακτορείου.