You are here

Η συμφωνία με την Πολιτεία θα επανεξεταστεί και θα πάει εκ νέου στην Ιεραρχία

07/12/2018 18:20

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Ελληνικής Πολιτείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας σημείωσε ότι σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις θα συγκροτηθεί μια μεικτή επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει τη συμφωνία και εν συνεχεία αυτή θα μελετηθεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας, η οποία θα αποφανθεί κατά πόσο γίνεται δεκτό το περιεχόμενό της.

«Η συμφωνία θα επανεξεταστεί, θα ξαναπάει στην Ιεραρχία και η Ιεραρχία θα το δει. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, μπορεί να διορθώσει, μπορεί να απορρίψει. Αν προχωρήσει, θα τα ξανασυζητήσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ποτέ διάσταση απόψεων με τους ιερείς, καθώς, όπως είπε, «οι ιερείς μας είναι τα μάτια μας και τα χέρια μας και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε».

«Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή, να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μια επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, στην οποία θα συμμετάσχουν και ιερείς, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους», διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «ο αγώνας μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για το λαό μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο από το περιεχόμενο της συνάντησής τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όσο και από την απόφαση της Ιεραρχίας.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι αναμένονται τα πορίσματα της επιτροπής, ενώ διέψευσε την ύπαρξη οποιασδήποτε διάστασης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός», σημείωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής.

ΚΥΠΕ