You are here

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζει η Αθήνα τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

04/12/2019 11:40

Την κρισιμότερη συνάντηση των τελευταίων είκοσι χρόνων στα ελληνοτουρκικά, χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο.
 
Το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένο καθώς μετά τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας, στην Αθήνα ενισχύεται η εκτίμηση ότι ανοίγει θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον Τούρκο Πρόεδρο όλα τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί αλλά και ότι η Ελλάδα είναι σε θέση με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκβαση της σημερινής συνάντησης θα κρίνει και την πολιτική στάση της Ελλάδας από δω και πέρα ενώ αν ο Ταγίπ Ερντογάν επιμείνει στην επιθετική στάση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις.

ΚΥΠΕ