You are here

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

13/02/2020 09:36

Την ικανοποίησή του για την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, η οποία κινήθηκε κάτω του 1%, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στο μήνυμά του ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας πέφτει κάτω από το 1%».

«Ένα ορόσημο το οποίο κάποτε θεωρείτο αδύνατο, έχει επιτευχθεί. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε μια τροχιά ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για παγκόσμιους επενδυτές», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 Από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αντανακλά την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στο πεδίο της οικονομίας.

«Συνεχίζουμε, με σχέδιο, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.