You are here

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup

22/06/2018 11:15

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, με την οποία, όπως εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση, μπαίνει οριστικό τέλος στα οκτώ χρόνια λιτότητας και ρυθμίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι η «απόφαση αυτή ήρθε μετά από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι με την απόφαση εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ικανοποιήθηκε το κριτήριο της αξιοπιστίας απέναντι στις αγορές και κατέληξε: «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Αν και το Eurogroup δεν κατέληξε στον γαλλικό μηχανισμό -την αυτόματη σύνδεση δηλαδή του χρέους με την ανάπτυξη- λόγω γερμανικών αντιρρήσεων,  ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ευχαριστημένος από τη συμφωνία καθώς «θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά συγχρόνως αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον δεν ξεχνά ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα 8 χρόνια».

Κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να προσχωρήσει εντός της ημέρας σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

ΚΥΠΕ