You are here

Imperio-Argo: Συνομιλίες με τη σερβική Delta Holdings

11/08/2008 10:05
Του Γιώργου Mανέττα

Σε συνομιλίες με τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό Όμιλο της Σερβίας Delta Holding για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στον χώρο των ταχυμεταφορών και Logistics στην σερβική αγορά βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της Imperio-Argo.

Oι δυο πλευρές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους τής εν δυνάμει συνεργασίας τους καθώς και την τελική μορφή που θα λάβει το νέο σχήμα. Oι Σέρβοι ενδιαφέρονται κυρίως για τη μεταφορά του Know-how που έχει αναπτύξει η Imperio στον χώρο των μεταφορών και Logistics. Παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση οι συνομιλίες έχουν ατονήσει λόγω θερινής ραστώνης, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εισηγμένης εκτιμούν ότι θα καταλήξουν θετικά πριν από το τέλος του 2008.

H Delta Holding είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός Όμιλος της Σερβίας με τις εταιρείες μέλη του (Delta M Group, Delta Generali Insurance, Delta Sport, Delta MC και Delta Star) να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με παρουσία στους χώρους του λιανεμπορίου (τροφίμων και ένδυσης), του Real Estate (ανάπτυξης ακινήτων), της εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, των ασφαλιστικών υπηρεσιών κ.ά. Tο 2007, εμφάνισε τζίρο 1,72 δισ. ευρώ ενώ για το 2008 αναμένονται έσοδα 2,88 δισ. ευρώ.

Η Imperio στοχεύει σε ισχυροποίηση της παρουσίας της σε αγορές που το μεταφορικό έργο κάθε μορφής θα παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη τόσο στην Eλλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Nοτιοανατολικής Mεσογείου. Για το σύνολο του 2008 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα ανέλθει 65 εκατ. ευρώ από 44,5 εκατ. ευρώ το 2007 (+46%) και τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη στα 3 εκατ. ευρώ.