You are here

Joint venture από Dimand-Lamda στο Ελληνικό

23/06/2022 13:51

Τη σύσταση joint venture με τη Lamda για την από κοινού ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος στο Ελληνικό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενημερωτικό δελτίο της Dimand για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στη στρατηγική της Lamda για την εμπροσθοβαρή ανάπτυξη περισσότερων κατοικιών, λόγω της ισχυρής ζήτησης.

Χθες, στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδ. Αθανασίου ανέφερε πως πέραν των γνωστών οικιστικών projects, η Lamda φέρνει στις επενδύσεις πρώτης πενταετίας τη δημιουργία πύργου κατοικιών καθώς και οικιστικά συγκροτήματα χαμηλότερης τιμολογιακής βάσης στις περιοχές του οικοπέδου που συνορεύουν με τον Άλιμο. Πιθανώς, η σύμπραξη με την Dimand να αφορά στη συγκεκριμένη περιοχή του οικοπέδου.

Το joint venture της Dimand με τη Lamda αποτελεί ένα από τα 9 projects που περιλαμβάνει το ενημερωτικό δελτίο, βάσει των οποίων η Dimand επιδιώκει να αποτιμηθεί από την επενδυτική κοινότητα στα 280-290 εκατ. ευρώ.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που συνήλθε στις 22 Μαρτίου, αποφάσισε η Dimand να προχωρήσει στην έκδοση ως 6.538.100 νέων κοινών μετοχών, που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Προβλέπεται, επίσης, η διάθεση ως του 5% των νέων μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (προσωπικό ή ως 100 συνεργάτες).

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, η Dimand θα διαθέτει 18.680.300 κοινές μετοχές (με free float 35% έναντι ελάχιστης απαίτησης για 25%) καθώς και 4.048.200 προνομιούχες μετοχές. Μέρος των εσόδων (σ.σ. προσδοκά σε συνολικά έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ) του IPO θα διατεθεί για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών, κυριότητας H.I.G. Capital.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Eurobank και Alpha Βank αναμένεται να έχουν ρόλο κύριου αναδόχου στη δημόσια προσφορά.

Πηγή: Euro2day