You are here

Jumbo: Aύξηση 8,97% στις πωλήσεις το εξάμηνο

12/01/2016 12:08
Aύξηση 8,97% παρουσίασαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, από τον Ιούλιο 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα ανήλθαν στα 371,75 εκατ. ευρώ από 341,13 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί αρχικά για εφέτος δηλαδή αύξηση πωλήσεων από 0%-4%. Κατόπιν τούτου, η διοίκηση αναθεωρεί τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων για την τρέχουσα χρήση που τελειώνει τον Ιούνιο του 2016 στο 6% με 8%.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου τα καταστήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατέγραψαν αύξηση τζίρου 3%, ξεπερνώντας ακόμα και την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για μηδενική αύξηση στην τρέχουσα χρήση. Μεγάλη ήταν η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία καθώς ο τζίρος στα καταστήματα της Ρουμανίας διπλασιάστηκε. Οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο κινήθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις.

Ο Όμιλος Jumbo, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, διέθετε ένα δίκτυο 73 καταστημάτων πλέον σε 4 χώρες. Aπό αυτά, τα 53 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Η αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη βασική στόχευση του επενδυτικού προγράμματος Jumbo.

Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο τερματισμός λειτουργίας δύο μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς όπου μελλοντικά θα αντικατασταθούν με νέα υπέρ- καταστήματα σε περιοχές που ακόμα ο όμιλος δεν έχει παρουσία.