You are here

Κ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

24/09/2020 18:41

Ξεκάθαρο μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι η απειλή για τη δημόσια υγεία φουντώνει ξανά και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεπής εφαρμογή όσων ισχύουν αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις όπου και όποτε χρειαστεί.

«Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ από τα όριά τους και τόνισε ότι συνεχώς ενισχύονται.
 
«Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση. Χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική. Στόχος μας, οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν την μία και μεγάλη υποχώρηση της υγείας και της οικονομίας μας», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να αποφευχθεί ένα νέο lockdown. «Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, αυτό που αποκαλούμε «lockdown»; Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε», τόνισε.
 
«Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.