You are here

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος η αύξηση εμβολιασμών

02/12/2021 17:07

 

Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται δυναμικά, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

«Κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, περιλαμβανομένου του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον κ. Κλούγκε.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, αποτελεί ηθική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα που πλήττεται δυσανάλογα από τον ιό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση των μέτρων, ενώ επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης στους τέσσερις αντί για τους έξι μήνες, μετά τη λήψη της δεύτερης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κλούγκε εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο».

«Ασφαλώς, εντός του νομικού και κοινωνικού πλαισίου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», ανέφερε ο κ. Κλούγκε, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών δείχνουν ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα αποδίδουν.

«Επιδεικνύετε ταυτόχρονα τεράστια αλληλεγγύη προς άλλες χώρες, όπως το Βιετνάμ, η Γκαμπόν, η Ρουάντα και άλλες. Εκ μέρους του ΠΟΥ, θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση επειδή κάνατε αυτό που συνιστά ο ΠΟΥ. Κάνετε όλες τις ενέργειες: Χορηγείτε ενισχυτικές δόσεις αλλά επίσης διασφαλίζετε με αλληλεγγύη ότι πιο αδύναμες οικονομικά χώρες λαμβάνουν εμβόλια», κατέληξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.