You are here

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

14/06/2018 18:08

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία, ασκώντας, παράλληλα, δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά.

«Την καλωσορίζουμε και εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φερέφωνο του πραγματικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στα πολιτικά γεγονότα του 1992, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς «είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου».

Κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για «θεσμικές ακροβασίες» αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε, παράλληλα, ότι «θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά λιποβαρής».

Ως προς την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της και για την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο. Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ως ιστορικής σημασίας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η τελευταία φορά που ψηφίζονται μέτρα.

«Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.