You are here

Καραμανλής: Βολές κατά Ε. Κεφαλαιαγοράς

14/07/2003 15:46
Τις κατηγορίες κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ενοχή της «στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου», επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

«Το θέμα δεν είναι καινούργιο», είπε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε ότι «απλώς απέκτησε καινούργια επικαιρότητα, λόγω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα, είναι «αδιανόητο η επιτροπή να αναλαμβάνει τον έλεγχο, όταν είναι υπεύθυνη για το σκάνδαλο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να κατατεθεί πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να ανοίξουν όλοι οι κωδικοί χρηματιστηριακών συναλλαγών για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, που βρίσκονται σε κρατικούς οργανισμούς.

«Αν εμμείνει η κυβέρνηση, η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης. Αν η κυβέρνηση δεν την ψηφίσει, θα είναι ομολογία ενοχής», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Ως προς την συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το κόμμα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συζήτηση και πως είναι απαράδεκτο να τίθεται τώρα το θέμα. Χαρακτήρισε τις πρωτοβουλίες του κ. Σημίτη «τεχνάσματα, κόλπα και τερτίπια».

«Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τρεις φορές τις εκλογές με αυτόν τον νόμο και τώρα που θεωρεί ότι πλησιάζει στο τέλος, επιχειρεί να αλλάξει το νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε πως «είναι αστειότητα να τίθεται θέμα εκλογικού νόμου, λίγους μήνες πριν τις εκλογές».