You are here

Καταδικαστική απόφαση για δύο Γερμανούς στρατιωτικούς που υπέστειλαν την ελληνική σημαία στα Χανιά

15/04/2019 17:48

Ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε δύο Γερμανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου υπέστειλαν την ελληνική σημαία στο Ακρωτήρι Χανίων, υψώνοντας στη θέση της τη γερμανική.

Οι δύο 23χρονοι στρατιωτικοί, οι οποίοι υπηρετούν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης, καταδικάστηκαν για την πράξη της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι οι δύο στρατιωτικοί πραγματοποιούσαν πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού Ακρωτηρίου, όπου αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, εν συνεχεία την πέταξαν σε παρακείμενη τοποθεσία, καλύπτοντάς την με πέτρες και υψώνοντας στη θέση της τη γερμανική σημαία. Ομάδα ορειβατών, που πραγματοποιούσε επίσης πεζοπορία στο σημείο, ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο στρατιωτικούς.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για μια πράξη απερισκεψίας, δηλώνοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν την Ελλάδα, βεβηλώνοντας το εθνικό της σύμβολο. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, επιβάλλοντάς τους ποινή δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Εν συνεχεία οι δύο ένοχοι αφέθησαν ελεύθεροι και αναμένεται να επιστρέψουν αμέσως στη χώρα τους, όπου θα απολογηθούν εκ νέου στις αρμόδιες για την περίπτωσή τους Αρχές.