You are here

Κατέθεσε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

20/01/2021 13:29

Την ελπίδα και άλλες γυναίκες και άλλοι άνθρωποι θύματα σεξουαλικής βίας, να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν, εξέφρασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μετά από την τρίωρη κατάθεση της στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο και εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας είπε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε κατάθεση για όλα όσα υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Η πρώην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική βία από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η κ. Μπεκατώρου και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.